دولت در شرايطي در راستاي اجراي برجام گام برميدارد که مردم و نمايندگان مجلس نه اعضاي هيئت نظارت بر اجراي برجام را ميشناسند و نه از جزئيات اموري که در زمينه اجراي برجام انجام ميشود مطلع هستند.
به گزارش سلام لردگان، و به نقل از راه دانا؛ دولت در شرايطي در راستاي اجراي برجام گام برميدارد که مردم و نمايندگان مجلس نه اعضاي هيئت نظارت بر اجراي برجام را ميشناسند و نه از جزئيات اموري که در زمينه اجراي برجام انجام ميشود مطلع هستند.
گويا دولت که پيش از اين در مسائل مختلفي مانند توافق هستهاي، پرداخت و حذف يارانهها و... را از نمايندگان مردم در مجلس مخفي کرده بود، اين روزها به دنبال کليد زني پروژه مخفي کاري ديگري در زمينه اجراي برجام است، مسئلهاي که اگر در آن به شروط 9گانه رهبر معظم انقلاب عمل نشود به باختي بزرگ براي جمهوري اسلامي ايران تبديل خواهد شد.
تشکيل هيئت نظارت بر اجراي برجام و عقد قرارداد مطمئن، تضمين کافي و معامله به تدريج و در دفعات متعدد، در زمينه فروش اورانيوم غنيشده و خريد کيکزرد از جمله شروط رهبر معظم انقلاب است، که اين روزها همه منتظرند تا خبري مبني بر رعايت اين شروط در زمينه اجراي برجام از مسئولان وزارت خارجه بشنوند و از جزئيات آن مطلع شوند.
اما به نظر ميرسد پروژه جديد مخفيکاري دولت، اجازه اظهار نظر در خصوص مسائل اينچنيني را به مسئولان دولتي نميدهد و دولتيها به دنبال آن هستند تا شاهکار ديگري مانند توافق ژنو را براي کشورمان به ارمغان بياورند.
بي اطلاعي مجلس از هيئتي که فقط "شمخاني" و "عراقچي" از تشکيل آن باخبرند
تشکيل هيئت نظارت بر اجراي برجام، امري است که پس از نامه رهبر معظم انقلاب به رئيس جمهور در خصوص برجام به عهده شوراي عالي امنيت قرار گرفت.
اين هيئت که مدتها بود تشکيل آن به فراموشي سپرده شده بود، باعث شد تا عدهاي زيادي از نمايندگان مجلس به عدم تشکيل هيئت نظارت بر اجراي برجام واکنش نشان بدهند و از شوراي عالي امنيت بخواهند که در تشکيل اين هيئت تعجيل کند.
علي شمخاني دبير شوراي عالي امنيت در حاشيه نمايشگاه مطبوعات در پاسخ به پرسش خبرنگاران در اين خصوص گفته بود اعضاي اين شورا در جلسه چهارشنبه(20آبان) مشخص خواهند شد.
عباس عراقچي عضو تيم مذاکره کننده هستهاي در گفتوگو با دانا در خصوص زمان و نحوه اطلاع رساني در مورد اعضاي هيئت نظارت بر برجام، اظهار داشت: در اين باره از دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي بايد سوال بپرسيد و آنها در جريان موضوع قرار دارند.
وي همچنين در خصوص نفرات مشخص شده در ليست هيئت نظارت بر برجام نيز عنوان کرد: در اين باره نيز قرار است دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي اطلاع رساني ها را انجام دهد.
از قرار معلوم اعضاي هيئت نظارت بر اجراي برجام مشخص شدهاند اما معلوم نيست چرا شوراي عالي امنيت از انتشار ليست اسامي اعضاي اين هيئت امتناع ميکند.
اما اين سکوت شوراي عالي امنيت فقط به رسانهها ختم نميشود و حتي نمايندگان مجلس و اعضاي کميسيون امنيت ملي هم از اسامي اعضاي هيئت نظارت بر اجراي بياطلاع هستند.
به طور مثال در همين باره سيد حسين نقوي حسيني عضو کميسيون امنيت ملي مجلس به دانا گفت که از اين موضوع بي اطلاع است.
سوالي که در اين ميان پيش ميآيد اين است که آيا هيئت نظارت بر اجراي برجام تشکيل شده يا نه؟ اگر اين هيئت تشکيل شده چرا شوراي عالي امنيت از انتشار ليست اسامي اعضاي آن امتناع ميکند؟ و اگر اين هيئت تاکنون تشکيل نشده است، دليل بيتوجهي اين شورا به دستور رهبري چيست؟
اين سکوت شوراي عالي امنيت در شرايطي ادامه دارد که علي اکبر صالحي از جمعآوري تعدادي از سانتريفيوژهاي نطنز خبر داده است و اين موضوع به معني اجراي برجام است، اما اجراي برجام با نظارت کدام نهاد انجام ميشود؟
آيا شرط پنجم رهبر انقلاب درباره اجراي برجام رعايت شده است؟
به گزارش دانا؛ پس از تصويب برجام توسط شوراي عالي امنيت و مجلس شوراي اسلامي، رهبر معظم انقلاب براي جلوگيري از آسيبهاي احتمالي اين طرح و حفظ منافع ملي، 9 شرط را طي نامهاي به رئيس جمهور به عنوان مسئول اجراي برجام ابلاغ کردند.
در شرط پنجم از شروط 9گانه رهبري آمده است: معاملهي اورانيوم غنيشدهي موجود در برابر کيک زرد با دولت خارجي در صورتي آغاز خواهد شد که قرارداد مطمئن دراينباره همراه با تضمين کافي منعقد شده باشد. معامله و تبادل مزبور، بايد بتدريج و در دفعات متعدّد باشد.
قرارداد مطمئن، تضمين کافي و معامله به تدريج و در دفعات متعدد، سه شرط رهبر معظم انقلاب براي معامله اورانيوم غني شده و کيک زرد است.
اما شب گذشته عباس عراقچي عضو ارشد تيم مذاکره کننده هستهاي که با بخش خبر صداوسيما گفتوگو ميکرد درباره اسناد تبادل سوخت نيز گفت: مقدمات لازم را سازمان انرژي اتمي انجام داده و قراردادهاي لازم با طرف خارجي بسته شده است. هم قرارداد خريد کيک زرد و هم قرارداد فروش اورانيوم غني شده هر دو آماده است و مقدمات آن انجام شده، نحوه حمل و نقل و نحوه حل و فصل مسائل مالي همه اينها مشخص شده است.
عراقچي در شرايطي از تنظيم قراردادهاي فروش اورانيوم و خريد کيکزرد خبر ميدهد که اعضاي کميسيون امنيت و سياست خارجي مجلس در جريان اين موضوع هم نيستند.
حسين سبحانينيا نائب رئيس کميسيون امنيت و سياست خارجي مجلس در گفتوگو با شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ در اين خصوص گفت: هنوز وزارت امور خارجه گزارشي در اينباره به مجلس ارائه نکرده است.
حسين نقوي حسيني عضو کميسيون امنيت و سياست خارجي هم در اينباره اظهار داشت: کميسيون امنيت از جزئيات قراردادها اطلاعي ندارد و همانقدر که که مردم از طريق اخبار در جريان اين موضوع قرار گرفتهاند، نمايندگان هم به همان اندازه در جريان قراردادهاي خريد و فروش محصولات هستهاي هستند.
صفر نعيمي عضو ديگر کميسيون امنيت هم با اشاره به صحبتهاي شب گذشته عراقچي عنوان کرد: مجلس اطلاعي از قراردادهاي خريد کيک زرد و فروش اورانيوم غنيشده ندارد.
محمد صالح جوکار عضو کميسيون امنيت و سياست خارجي در خصوص مسئله معامله کيک زرد و اورانيوم غنيشده گفت: مجلس و کميسيون امنيت هيچ اطلاعي از اين موضوع ندارد.
اما به راستي قرارداد خريد و فروش محصولات هستهاي با چه تضميني تنظيم شده است؟ و قرار است در چند مرحله اين معاملات صورت بگيرد؟ دولت با نظارت کدام هيئت اقدام به جمعآوري سانترفيوژها کرده است؟
اينها پرسشهايي است که لازم است مسئولان وزارت امور خارجه، پاسخهايي مناسب براي آنها داشته باشند و پيش از آنکه گامي در راستاي اجراي برجام بردارند، لااقل نمايندگان مردم در مجلس را در جريان قرار دهند.
انتهاي پيام/نج